lördag 24 maj 2008


Sånt här kan man hitta i skogen.
Naturen är den bästa konstnären som finns,
eller hur?
Visst är den häftig. Varför är den formad på detta vis, kan man undra?

fredag 23 maj 2008

Sol, sommar och jordgubbar.. mums eller hur?
Har några plantor i kruka, hoppas få smaka sedan.. och bjuda några till barnbarnen med.. hm om jag kan låta bli och äta upp de förstås:) Några borde väl bli kvar. Om det nu blir några.. Det är klart att det blir!!
Behöver du grytlappar, hojta till så kan jag sy efter dina önskemål.. De här och några till har jag kvar sedan tidigare.

torsdag 22 maj 2008

I den stora skogen var det en gång en ladugård med några kor.. En katt som smet in när tillfälle gavs.. Jagade gjorde den...
Det var då det, nu är bara väggarna kvar .
Jag gick förbi och kikade in, men såg bara himlen och några träd..
Jag är så kort och fönstret så högt uppe.
Fick många tankar om hur det kan ha varit då när det var liv och rörelse på den här platsen..
Tänk om man kunde se det!

Vår och sommar, då händer det mycket i naturen.. Den här (på bilden) såg jag förra sommaren.. Är nog inte en vanlig "syrsa" för den var så stor, vet du vad den heter eller kallas..
snälla säg !
Tog en liten promenad till blomsterbutiken i morse. Gick runt och tittade på allt vackert men kunde inte riktigt bestämma mig, så jag högg tag i 2 st hänglobelior med rosa blommor. Har precis planterat dessa i en väggampel gjort av pil så klart, det passar ju min stil i övrigt.
Nu är det bara att vänta tills det börjar blomma..

onsdag 21 maj 2008

Rostig spade

När jag bodde på torpet nära den stora skogen, grävde jag lite i backen, där det hade stått en ladugård för sådär 50 år sedan... Massor med rostiga spikar och annat intressant som kom upp, så roligt jag hade..

Den här spaden var ganska så rostig men höll ihop någorlunda, den var så fin att den ville jag använda till min konst med fritt broderi.
Nu ser jag den varje dag i mitt vardagsrum
och jag är så nöjd och glad av den..

Barnklänning

Denna klänning sydde jag till lilla Em i går. Tyget var ett örngott som jag hittat på Myrorna nån gång för länge sedan.. Blev bra,
bara storleken är rätt den här gången..
Har gjort en likadan förut som hon inte hann använda innan den blev för liten..
Tror nog den är stl runt 60 så den kunde jag sälja om någon vill ha.. Det är ju bara så roligt att sy till barnen,
särskilt om det blir uppskattat och kan användas..

Det växer

Det är så härligt att se när allting växer, njuter av det verkligen... mycket.
Första gången jag blandat i nån slags kristaller i jorden. Det ska hindra att det torkar så fort.. Om det nu blir en indiansommar, och om jag inte har lust att vattna så ofta.. Fast det har jag oftast.
Har ställt blommorna så att regnvattnet kan vattna de som har hål i botten..
Hoppas på lite sol i dag, alla jag möter verkar så mycket gladare då.. Jag med för den delen.. Ha en bra dag och skriv gärna ett par ord så jag vet om det är någon som läser detta...

tisdag 20 maj 2008

Min uteplats

Blir bättre och bättre när blommorna kommer att växa med tiden, har några "Klockarankor"dvs det kommer att bli 2-4 m långa rankor på dessa.. om det vill sig väl.. testar första gången den här sorten.
Vill gärna ha lite insynskydd när jag sitter här ute, är inte van att ha folk så nära in på..
När det var soligt o varmt, blev det ganska så hett i min hörna.. gick inte att vara ute då.. borde ha någon slags solskydd också.. får tänka på det om det blir en solig sommar.. fast det vet man ju aldrig hur det kan bli.
Jag trivs så bra när jag får hålla på med blommor och göra i ordning med mina stenar o pinnar mm . Det är livskvalitet för mig..

måndag 19 maj 2008

Knöligt att ha allt i fickan...

Gamla jeans blir till väskor, har så kul när jag håller på och knåpar ihop det.. det blir som det blir, med fickor och detaljer som är snygga men även praktiska.. varje väska är unik..
Pris beroende på om det är foder och kanske ett lager( har glömt vad den kallas) att stadga den..
den här inget foder eller någon lager mellan..
Har några kvar , men syr gärna nya om intresse finnes.. den är alltid aktuell och moderiktig..
Om du har eget tyg som du vill göra en väska av.. hjälper jag gärna till. Lägger flera bilder av väskor här snart..

För barnen

Dessa goa kaniner ger tröst när barn gråter, kan läggas i mikron ca 2 minuter så de är varma o riktigt gosiga att hålla i famnen..har en liten påse vete inuti magen som kan tas ut om man vill tvätta.
Mina barnbarn gillar dessa jättemycket... bara de här kvar, pris 180kr.

söndag 18 maj 2008

Trollet som bor hos mig

Här ser du min trollkompis han är så fin och sitter mest tyst på sin bänk.. på morgonen tycker jag mig se att han har varit i farten, för ibland så har han lagt sig ner.. han är tydligen busig men bara när jag inte ser det . Både han och jag bodde tidigare på landet nära skogen och naturen.. som vi trivdes.. nu är det lite svårare att smita ut och njuta av blommor och dess softer..
men det gör vi ändå.
Han verkar så ensam när han sitter där, jag borde nog sätta i gång och göra en gumma så det kunde kanske uppstå tycke mellan de.. det är ju vår trots allt..

Kul att du hittade hit

Hoppas du ser något intressant..
Om du vill kontakta mig : tarja04@hotmail.com
Ha det bra och välkommen åter

Bloggarkiv